Kuhanje z emajlom

Kuhati pravilno

Emajlirana posoda se prek železnega jedra ekstremno hitro ogreje in optimalno akumulira toploto. Upoštevajte v nadaljevanju zapisana navodila, da se izognete pregretju. Arome se ohranijo, jedi pa se ne prismodijo.

  • Izberite kuhališče z ustreznim premerom - nikoli ne uporabljajte premajhnega kuhališča.
  • Posode NIKOLI NE ogrevajte brez vsebine.
  • Posodo za kuhanje vedno segrevajte postopoma in nikoli ne začnite z najmočnejšo stopnjo. Pri indukcijskem štedilniku nikoli ne uporabljajte Boost funkcije. Tako se v jedi ohranijo dragocene sestavine in arome, jed pa se ne more prismoditi. Maksimalni obratovalna temperatura znaša 220 °C.
  • Upoštevajte: Močna porjavelost jedi, predvsem pri proizvodih z vsebnostjo škroba (pri peki, pečenju ali cvrtju – na primer: Pommes frites) lahko zaradi akrilamida povzroči škodljive učinke na zdravje.
  • Približno 5-10 minut pred koncem časa kuhanja izklopite kuhalno ploščo, tako da kuhanje poteka na prijazen način s preostalo toploto.
  • Držala in pokrovi emajlirane posode so večinoma iz železa. Zato brezpogojno uporabljajte krpe za prijemanje posode.
  • Postopka kuhanja nikoli ne pustite brez nadzora.
  • Glejte tudi razdelka Navodila za uporabo in Nasveti za nego

Potrjujemo, da je artikel dokler je v pravilni uporabi v skladu z avstrijsko zakonodajo o varnosti živili in zaščiti potrošnikov (Lebensmittelsicherheits- und Verbraucherschutzgesetz– LMSVG), in pravilnika o materialih in izdelkih, namenjenih za stik z živili 1935/2004 (EG), 2005/31 (EG), 84/500 (EWG) in avstrijskega pravilnika o keramičnih izdelkih, namenjenih za stik z živili BGBL. Nr. 259/2006 ustrezen. Potrdilo o ustreznosti izgubi veljavnost v primeru, če se artikel uporablja na drugačen način ali pa se ga na kakršen koli način spreminja. Izključitev odgovornosti: V kolikor se z artiklom ne ravna v skladu s pravilniki in se ne upoštevajo Navodila za uporabo, izrecno izjavljamo, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za nastalo škodo.