Kuhanje z emajlom

Kuhanje z indukcijo

Prevajanje toplote pri RIESS emajlirani kuhinjski posodi je ekstremno hitro. Prosimo, upoštevajte spodnja navodila, da ne bi prišlo do pregretja posode in jedi, pri čemer se lahko deformira tudi dno lonca ali ponve.

  1. Upoštevajte navodila za uporabo kuhalnika glede stopenj preklapljanja.
    V pomoč nekaj orientacijskih vrednosti:
     o kuhanje vode pri 100 °C = 500 wattov
     o cvrtje pri 180 °C = približno 1.700 wattov
  2. Nikoli ne ogrevajte prazne posode za kuhanje.
  3. Pazite na to, da se premer lonca in premer kuhalne plošče medsebojno čim bolj ujemata.
  4. Vedno začnite z majhno močjo in jo postopoma stopnjujte do želene moči.
  5. NIKOLI NE uporabljajte Boost funkcije (izjema so velike količine tekočine od 6 litrov naprej).
  6. Vedno opazujte postopek kuhanja. Avtomatika za izklop senzorjev za temperaturo se pri prehitrem segrevanju pogosto ne odzove dovolj hitro.
  7. Po kuhanju se ne dotikajte steklokeramične površine kuhalne cone.

Le-ta je zaradi segretega dna lonca lahko zelo vroča.
Dodatne nasvete lahko najdete na Kuhanje z emajlom.