Uporaba in nega

Naši izdelki vam bodo dolgo v veselje, v kolikor boste pri njihovi uporabi upoštevali sledeče:

Pred prvo uporabo:
Prosimo, da iz posode za kuhanje odstranite vse folije in nalepke.
Ostanke lepila se lahko preprosto odstrani z jedilnim oljem.
Napolnite posodo za kuhanje do 2/3 z vodo in dodajte 3-4 jedilne žlice gospodinjskega kisa. Kuhanje s to vodo in kisom napolnjeno posodo približno 10 - 15 minut. Nato ročno temeljito izperite vse dele. Posodo za kuhanje nato dobro posušite.
Temeljito si preberite navodila za uporabo posode in navodila za uporabo štedilnika.

Vsakodnevna uporaba:
Nikoli ne ogrevajte kuhinjske posode brez vsebine in obvezno emajlirano posodo vedno segrevajte postopoma. Pri pregretju se dno posode lahko deformira ali pa nastanejo razpoke. Maksimalna delovna temperatura znaša 220 °C. Glejte tudi razdelek z našimi Nasveti za kuhanje.
Emajlirani ročaji in pokrovi postanejo zelo hitro vroči, saj so v svojem jedru izdelani iz železa. Zato najtopleje priporočamo uporabo krp za prijemanje posode. Namensko smo razvili nedrsljive, visoko kakovostne krpe za prijemanje posode.
Nikoli ne dajte ogrete emajlirane kuhinjske posode v mrzlo vodo. Zaradi temperaturnega šoka lahko pride do nastanka razpok.
Emajl je odporen na praske in na reze. Z noži, vilicami ali kuhinjskimi pomočniki lahko prerežete ali vzamete jedi iz posode.
Izogibanje se udarcem s trdimi predmeti/tlemi ali močnemu tolčenju s kuhinjskimi pomočniki ob robu lonca - to lahko vodi do poškodb.
Posodo za kuhanje na kuhališču vedno privzdignite in je nikoli ne vlecite. Lahko nastanejo praske in razpoke. Pred uporabo dno kuhinjske posode in kuhališče vedno skrbno očistite.
Če so vidne temne sledi, gre večinoma za obrabo zaradi uporabe pribora iz nerjavečega jekla. Te sledi se z lahkoto odstrani z uporabo RIESS čistila za emajl ali blage kreme za čiščenje in poliranje.
V kolikor bi emajl kljub vsej skrbnosti na zunanjem območju odstopil, je to le optična hiba. Namreč kuhinjsko posodo lahko še naprej uporabljate brez pomislekov. V kolikor pa bi prišlo do luščenja v notranjem delu, pa priporočamo zamenjavo, saj ni več zagotovljena optimalna higiena.

 

Potrjujemo, da je artikel dokler je v pravilni uporabi v skladu z avstrijsko zakonodajo o varnosti živili in zaščiti potrošnikov (Lebensmittelsicherheits- und Verbraucherschutzgesetz– LMSVG), in pravilnika o materialih in izdelkih, namenjenih za stik z živili 1935/2004 (EG), 2005/31 (EG), 84/500 (EWG) in avstrijskega pravilnika o keramičnih izdelkih, namenjenih za stik z živili BGBL. Nr. 259/2006 ustrezen. Potrdilo o ustreznosti izgubi veljavnost v primeru, če se artikel uporablja na drugačen način ali pa se ga na kakršen koli način spreminja. Izključitev odgovornosti: V kolikor se z artiklom ne ravna v skladu s pravilniki in se ne upoštevajo Navodila za uporabo, izrecno izjavljamo, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za nastalo škodo.