Kuhanje z emajlom

Varčevanje z energijo

Popolno prevajanje in akumuliranje toplote pri emajlirani posodi je neprekosljivo. Za varčevanje z energijo upoštevajte sledeče:

  • Zelo pomembno je, da nikoli ne ogrevate prazne posode.
  • Uporabljajte samo lonce ali ponve, katerih premer dna ustreza velikosti kuhališča ali je le nekoliko večji.
  • Posodo za kuhanje ogrevajte postopoma, nikoli ne začnite z najmočnejšo stopnjo in pri indukciji nikoli in uporabljajte Boost funkcije. Z zmanjšano vročino se bodo jedi kuhale na prijaznejši način.
  • Pravočasno zmanjšajte dovod energije. Jedro iz železa akumulira toploto hitro in enakomerno vse do roba in ne samo v dnu.
  • Vedno kuhajte s pokrovom.
  • Izkoristite preostalo toploto tako, da 5- 10 minut pred koncem časa kuhanja kuhalno ploščo izklopite, preostala toplota pa na prijazen način omogoča nadaljevanje kuhanja in ohranja jed toplo.


Potrjujemo, da je artikel dokler je v pravilni uporabi v skladu z avstrijsko zakonodajo o varnosti živili in zaščiti potrošnikov (Lebensmittelsicherheits- und Verbraucherschutzgesetz– LMSVG), in pravilnika o materialih in izdelkih, namenjenih za stik z živili 1935/2004 (EG), 2005/31 (EG), 84/500 (EWG) in avstrijskega pravilnika o keramičnih izdelkih, namenjenih za stik z živili BGBL. Nr. 259/2006 ustrezen. Potrdilo o ustreznosti izgubi veljavnost v primeru, če se artikel uporablja na drugačen način ali pa se ga na kakršen koli način spreminja. Izključitev odgovornosti: V kolikor se z artiklom ne ravna v skladu s pravilniki in se ne upoštevajo Navodila za uporabo, izrecno izjavljamo, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za nastalo škodo.