Podjetje


Dizajn

Med leti 1920 in 1960 nastali klasični RIESS lonci v beli, pastelni, črni in rjavi barvi so bili brezčasni in po vsem svetu priljubljeni kultni predmeti.
Leta 1975 je Carl Auböck, ikona avstrijskega dizajna, med drugim zasnoval tudi   okrogel lonec s črtami za RIESS.
Leta 2005 sta pri RIESS delala pop umetnik Mel Ramos in oblikovalec Tom Dixon in spoznla rokodelsko natančnost RIESS tima.
Leta 2006 je nastala omejena Edition Polkapots z avstrijskim oblikovalskim timom POLKA, Monica Singer in Marie Rahm. Ideja lonca za kuhanje je bila spremenjena, modificirana in mutirana.
Od leta 2011 sodelujemo z Design-Büro dottings, Katrin Radanitsch in Sofija Podreka.
Tako je nastala ideja za RIESS truehomeware z linijami AROMAPOTS (kuhanje), KITCHENMANAGEMENT (shranjevanje) in kot zadnja RIESS EDITION s Sarah Wiener (peka).

V okviru VIENNA DESIGN WEEK Passionswege ´13 je britanski oblikovalec Oscar Wanless v iskanju po nekonvencionalnem oblikovanju raziskal našo proizvodnjo izdelkov. S tem, ko je v  stroju za stiskanje kovin eksperimentiral z različnimi in po sebi "napačnimi" pozitivnimi in negativnimi oblikami, so nastali predmeti in posode, ki se čisto oddaljujejo od geometrije Riess lonca in vključujejo formalno  bolj proste – bolj za kvaliteto tekstila značilne - naborke in volančke v kovini!